Waarom doneren belangrijk is

Schermafbeelding 2013-01-27 om 20.53.30

Het gaat goed met jazz in Rotterdam …

Rotterdam heeft een naam opgebouwd als ‘jazzstad’. Wat voorbeelden? LantarenVenster, Codarts, de Doelen, North Sea Round Town, de Buma Jazzdag, Bird, Dizzy en natuurlijk het North Sea Jazz Festival. Jazz International Rotterdam is de programmerende netwerkorganisatie van het stel. Wij hebben geen eigen podium, maar programmeren wel op de jazzpodia. Dit alles gebaseerd op het ‘Rotterdamse model’: wat goed is voor de stad is goed voor individuele podia, – en andersom.

…en tegelijkertijd is het bestaan van podiumkunst kwetsbaarder dan ooit

JIR is opgenomen in het Kunstenplan van de Gemeente Rotterdam. Maar voor een lager bedrag dan voorheen. JIR wordt ruimhartig gesteund door het Fonds Podiumkunsten en vele andere fondsen, maar die fondsen worden in dit tijdsgewricht behoorlijk overvraagd.

Door de crisis loopt het aantal concertbezoeken terug (in heel Nederland 6%) en de politiek verlangt van culturele instellingen dat zij ‘meer geld uit de markt halen’. Jazz International doet dat door een actief prijsbeleid te voeren en regelmatig een band te boeken die stevig uitverkoopt. Maar de doelstellingen van JIR liggen ook op een ander terrein.

JIR geeft ruimte aan jong talent en onbekende avontuurlijke muziek.

In financieel opzicht kwetsbare programmering die een artistiek belang dient. De Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Roy Hargrove, Bill Frisell en Abbey Lincoln van straks. De A-selectie van nu, supertalent. Wij willen jonge muzikanten, componisten en bandleiders een podium bieden in Rotterdam. Daarmee levert JIR een relevante en professionele bijdrage aan de ontwikkeling van muziek en publiek.

Jazz International Rotterdam [JIR] presenteert een avontuurlijke programmering van hoge artistieke kwaliteit. JIR programmeert tussen de 70 en 90 concerten per jaar op verschillende professionele podia in de stad. JIR organiseert voor haar concerten zoveel mogelijk publiek

Wij stimuleren de ontwikkeling van toptalent, organiseren een jaarlijks festival en ondersteunen compositieopdrachten.

JIR is als netwerkorganisatie steeds gericht op samenwerking met de in de stad Rotterdam functionerende muziekpodia en daarmee verwante initiatieven, en is daarmee financieel efficiënt to the max. De kern van het JIR-netwerk wordt gevormd door Concertgebouw de Doelen, LantarenVenster, North Sea Round Town, Codarts, hogeschool voor de kunsten.

Manieren om te geven:

→ Periodieke gift & Eenmalige gift

Vragen over belastingvoordeel en aftrek?
Bekijk de rekenvoorbeelden

 

 

 

 

 

Share
Translate »