Jorrit Westerhof & 3 times7

do. 29 juni | Rotown | 20.30 uur | gratis

Album releaseparty ft. Eric Vloeimans, Martin Fondse & Morris Kliphuis
Het eclectische spel van jazzgitarist Jorrit Westerhof is aardig dwars te noemen binnen jazz conventies. De in Rotterdam wonende muzikant vond zijn eerste muziekliefde in de heavy metal, maar stapsgewijs raakte Westerhof verslingerd aan de dissonantere improvisatievormen binnen de jazz. Tijdens een artist in residence bij Worm ontstonden twee albums: I don’t know what I can Imagine’ en ‘Squeeze the lemon’ als lid van de driemansformatie 3times7.

<iframe width=”460″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/LLuXfdiKw6w” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Met laatstgenoemde speelt Westerhof vanavond in het kader van North Sea Round Town. Verwacht niet die zachtzinnige borrelnootjes-variant van jazz, maar een maalstroom van dwarse psychedelica, opwindende spanningsbogen die prompt zuigen van grillig tot melancholisch, plus de rokerige, bezopen klankkleur van blues. Het gezelschap kan rekenen op een aantal bijzondere gasten: meestertrompettist Eric Vloeimans, jazzcomponist Martin Fondse en hoornist Morris Kliphuis.

Share
Translate »